17 853 62 88 17 853 20 21
IZBA RZEMIEŚLNICZA W RZESZOWIE, UL.GRUNWALDZKA 19, 35-959 RZESZÓW

Wydarzenia

Aktualności

kongres-29-09-2020.jpg

Informacja z obrad Kongresu Rzemiosła Polskiego

W tegorocznych obradach Kongresu ZRP wzięła udział reprezentacja trzech delegatów z ramienia naszej Izby pod przewodnictwem Prezesa Izby pana Emila Kunysza

09.jpg

Rzemiosło mieleckie wyróżnione kolejną Szablą im. Jana Kilińskiego

Starszemu Cechu Władysławowi Mazurowi Szablę wręczył Prezes Izby Rzemieślniczej w Rzeszowie i członek Zarządu Związku Rzemiosła Polskiego Emil Kunysz w asyście członków Prezydium Zarządu Izby Rzemieślniczej i Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej

04.JPG

Spotkanie upowszechniające wśród pracodawców Program Usług Rehabilitacji Kompleksowej

Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych (PFRON) realizuje projekt pn. Wypracowanie i pilotażowe wdrożenie modelu kompleksowej rehabilitacji umożliwiającej podjęcie lub powrót do pracy. Kolejne spotkanie propagujące te działania odbyło się w siedzibie n/Izby z udziałem 12 pracodawców-rzemieślników 

zobacz wszystkie

Wydarzenia

Jedyna w swoim rodzaju, jedyna taka Kremówka Papieska w Polsce.

Jedyna w swoim rodzaju, jedyna taka Kremówka Papieska w Polsce.

21.05.2018

Jedyna w swoim rodzaju, jedyna taka Kremówka Papieska w Polsce. Jak pamiętamy podczas jednej ze swoich pielgrzymek do Ojczyzny - Papież w dialogu ze zgromadzoną młodzieżą wspominał czasy swej młodości,...

XV Dzień Papieski „Jan Paweł II - Patron Rodziny”

12.10.2015

XV Dzień Papieski obchodziliśmy 11 października 2015 roku pod hasłem „Jan Paweł II - Patron Rodziny”. Przygotowany przez Fundację Konferencji Episkopatu Polski „Dzieło Nowego Tysiąclecia”...

ŚWIĘTOMIĘS POLSKI 2015 w Rzeszowie

ŚWIĘTOMIĘS POLSKI 2015 w Rzeszowie

13.09.2015

W dniach 12-13 września 2015 r. w Rzeszowie odbyła się V edycja imprezy pn. „Świętomięs Polski 2015” – czyli wielka uczta dla smakoszy po raz pierwszy organizowana w stolicy Podkarpacia. Była ona współorganizowana m.in. przez Izbę Rzemieślniczą w Rzeszowie. „W mięsie siła!” to pod tym hasłem producenci żywności, przede wszystkim z naszego regionu, przekonywali publiczność do zainteresowania się wyrobami wieprzowo-wołowymi.


Uczniowie cukiernicy rywalizowali w Krośnie o tytuł Najlepszego ucznia w tym zawodzie

Uczniowie cukiernicy rywalizowali w Krośnie o tytuł Najlepszego ucznia w tym zawodzie

14.01.2015

Wygrała Barbara Stasiowska, ucząca się fachu w Cukierni „Jagusia” Ireneusza Deptucha, uczennica Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Krośnie. II miejsce zajęła Natalia Szczepańska praktykująca w „Cukierni na Miodowej” Julian Orłowski & Kazimierz Rak (ZSS w Rzeszowie). Obie pojadą na finał do Wrocławia.


Zapisz się do newslettera

Bądź z nami na bieżąco ! Twój adres pozostanie tylko u nas.